Contoh Cerita Liburan Sekolah dalam Bahasa Sunda

Halo teman-teman semua, apa kabar? kali ini sepertinya dotcom mau sharing sediti tentang Contoh Cerita Liburan Sekolah dalam Bahasa Sunda. Kalau anda punya pengalaman pribadi juga tentang libur sakola, bisa dishare juga disini di bagian kotak komentar di bawah artikel ini yah.

Contoh Cerita Liburan Sekolah (libur Sakola) dalam Bahasa Sunda

Langsung saja ya kawan semua, ini ada beberapa Contoh Cerita Libur Sakola:

Liburan Sakola

keur poe Rebo, tepatna keur samester hiji abdi sareng sakulawarga angkat liburan silahturahmi ka bumi nini nu aya di Brebes Jawa Tengah. Diditu Abdi kapanggih nini jeung dulur-dulur nu geus lila tara kapanggihan deui. Diditu sareng rerencangan ulin ka sawah Aki, jeung ka bukit nu aya di deket rorompokna.

Sanggeus abdi silaturahmi ka bumi Aki sareng Nini, abdi jeung sakulawarga ulin ka objek wisata nyaeta Gunung Mas nu aya di Cisarua. Diditu, abdi jeung sakaluarga angkat ka Kebon Teh nu Luas, Asri , Endah ari di tempo mah. Diditu, abdi ngendong di villa di sampingna teh aya susukan leutik nu caina jernih

Contoh lainnya:

nami abi ujang,nami lengkepna ujang udin,sapopoe sim kuring disebut udin
besa sim kuring pere sakola sim kuring hayang liburan ka laut kidul,sareng kalurga sim kuring.abi teh saatos sholat terus ngadu’a ka gusti cing di kabul keun kahoyong abi teh.pas kaisukanana abiteh wawartos kaema”ma ujang teh hoyong liburan kalaut kidul”si ema nembal”teu boga nusarupana din si bapana nuju gering”
kuudin di tembal”kumaha atuh ema”enya engke sugan aya duitna.
pas kaisukan nana aya lomma adan hadiahna teh duit 1 juta .kabeneran udin teh bisa adan.pas iasukna deui udin teh ngiluan.ari pas ditilai ku juri.udin teh ngadedeg-deg.ari pasdi umumken udin teh menang.meni bangga pisan.
pas kaisukan nana uditeh indit ka laut kidul.ari pas tepi diditu udin teh resep rea jellema.

Baca Juga Cerita Teks Anekdot Lucu ini, dijamin ngakak!!

Satu lagi contoh cerita pengalaman pribadi libur sekolah dalam bahasa sunda:

Carios ieu dimulai wanci liburan dina semester ganjil anu kaliwat. Salila liburan,abdi henteu ke manten manten,abdi ngan cicing di imah. Abdi atos meakkeun wanci liburan kalawan kagiatan anu sering diulang sepertos nongton tv,ulin game,sarta ulin hp. Ampir saban dinten abdi ngalakukeun kagiatan eta,janten sakapeung-sakapeung abdi bosen sarta hoyong enggal mios ka sakola deui.

Dina ping 31 desember 2014,abdi mios ka imah nini abdi kanggo ngarayakeun taun anyar. Wanci dinten wengi,urang ngayakeun acara pesta barbekyu,ditu urang meuleum hayam , lauk,jagong , sosis sarta bakso. Dina wanci tabuh 12,urang geura-giru kajabi imah ulin kembang seuneu sarta urang oge nyaksian kembang seuneu anu ngapung di langit tanpa liren. Dina tabuh 1 dini dinten,abdi oge balik ka jero imah,sarta mondok di imah nini abdi. Abdi cicing di imah nini abdi salila 3 dinten,sarta sanggeus eta abdi balik deui ka imah. Di imah abdi ngalakukeun aktivitas sepertos dawam,yaktos sepertos nongton tv , neda cemilan , etc.,dugi dina ahirna abdi lebet sakola balik dina ping 6 januari 2015
Liburan ahir warsih anu kaliwat nyenangkeun pisan cacak terkadang pikaboseneun.

 

Contoh Cerita Liburan Sekolah dalam Bahasa Sunda | Admin | 4.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You must be logged in to post a comment.