Contoh Cerkak Bahasa Jawa Berjudul Belajar kelompok

Contoh Cerkak Bahasa Jawa Berjudul Belajar kelompoksepertinya.com, Ing dina minggu sekolah smp 1 permata nganakno sing jenenge pariwisata ing yogya. murid-murid dikon gawe kelompok. 1 kelompok ono 5 wong. yudi lan diko bingung goleki pasangane dhewe-dhewe. lan kayata ana sisa yaiku jarwo , udin ,lan kirno. kabeh siswa wis dicepaki kamar dhewe – dhewe. siswa liburan 3 dina. tekan yogya tengah wengi. kabeh padha manuju ing hotele. amarga murid-murid padha kesel, padha turu kabeh. esoke , murid-murid di jak ing taman pintar. bar iku ing pantai parangtritis. banjur balik ing hotel. kabeh padha cepak-cepak kanggo sesuk mulih. tiba-tiba yudi kelangan tab. dekne goleki ning endi-endi nanging ra ketemu. deweke ileng pas mau ning bus disileh karo udin. udin pancen bocah kere. banjur yudi takok udin. yudi”din , ning endi tab ku ? dek mau mok sileh tha?”. “iya nanging wes tak balike karo kowe.” saure udin. yudi ” ora lah ngapusi koe, tab ku ilang iki.” udi ” sumpah aku ora nggowo opo maneh maling yud.” yudi ” halah ora usah ngeles tetep aku ra percaya!!” akhire yudi lan udin eneng-engan. esuk e kabeh padha menyang ing bus , amarga dina iki mulih.yudi lapor ing guru. banjur diumumake. banjur kabeh kanca – kanca padha goleki.jebule tab kui ono ing bangkune yudi dhewe. banjur yudi nyuwun ngapura karo udin yudi “din , sorry yo, aku wes nuduh kue.” udin ” ya gak papa kok makhlum.” yudi lan udin rangkulan.

Contoh Cerkak Bahasa Jawa Liyane

Kriing, kriing, ketik lonceng kelas rang. Kabeh siswa menyang kelas saben. Ugo ing kelas.
“Kevin, nyiyapake!” Says Bu. Fasya. “Siap, ngadeg. Salam!. Lungguhan, ndedonga diwiwiti !! “ngomong kevin nyiyapake anak” ing kelas.

Rampung nyetel classroom, wulangan wiwit, pawulangan kawitan matématika. “Anak, lembar math nyopot 22, apa roman 1 lan 2” ngandika Bu.Fasya. “Buu Good!” Ngomong sawetara mahasiswa. “Kyaa, kyaa, kyaa Mathematics, ora, aku pancene sengit math, iki banget ngganggu!” Minmie ngandika, pegel. “Shhh, iku bisu, tindakake iku!” Whispered Cheryl. “Oke, uga rampung sawijining karya” katresnan ambegan, “Oke, rampung ora rampung, klumpukne munggah!” Said Bu. Fasya. Kabeh siswa uga ngumpulake pakaryan, kajaba Minmie, amarga Minmie ora ngerti Kursus diwenehi. Akhire Minmie nindakaken carelessly.

Kriing, kriing, kriing, lonceng recess rang, kelas iku meh P, kula lan kanca Angel tuku pangan lan ombenan ing bartender, banjur kita menyang perpustakaan. Ora aran, lonceng iki rung.
“Anak, saiki ibune bakal menehi tugas marang kowe, saiki kita mulih cepet amarga guru bakal terus rapat!” Says Bu. Fasya marang siswa. Asil Bu. Fasya marang bakal ngasilake cepet, atmosfer ana kelas supaya rowdy.

Bu. Fasya menehi grup tugas nggawe wujud warata nggunakake tangi karton. Minmie, Cherryl, katresnan, Keisya, lan Angel, diwenehi tugas nggawe waking warata “persegi dowo”.
“Guys, apa yen kita mengko ngerjainnya ing ngarep Angel wrote?” Pitakone cherryl, nggawa kanca. “Ora, aku ora bisa RYL, apa yen ing ngarep katresnan wrote?” Tolak Angel lan nggawa kanca menyang ing omahe katresnan. “SETUJU !!” Said Minmie bungah SMBIL wungu tangané.
“Manawa, nanging apa yen wong lanang kanggo house sandi ing 4 piyambak, sawise bali les?” Pitakone katresnan kanggo dheweke kanca. “Bener aku ora arep menyang ing omahe katresnan, aku sengit marang Panjenengane, nanging, apa bisa nggawe” Keisya murmur ing manah.

Kabeh setuju cumadhang kanggo Love omah-omahé, nanging ora karo Keisya. “Inggih, kita kabeh tresna house ing 4, ya?” Pitakone Minmie. “OK !!” Atur wangsulane: ing unison kajaba Keisya.
“Keisya, kok ora njawab?, Pengin house sandi?” Pitakone katresnan, curious. “, Aku, Ya, Iyaa,, aku pengin tenan” wangsulane Keisya nervously. Ayo kabeh anggota saka grup sarujuk grup bakal bisa ing ngarep saka katresnan.

Ing afternoon, ing 4.
Ok, kabeh wis padha lan nggawa saben alat, iku saiki wektu kanggo pindhah menyang house cinta.
Tok, tok, tokk, “Nuwun sewu” ngandika Minmie minangka piyambakipun kalah ing lawang katresnan.
“Iyaaa, Hey wong lanang, teka ing, teka ing, please teka ing!” Nggawa katresnan karo bungah. Padha lan miwiti nggarap tugas. “Sampeyan wis nggawa perabot iku ora?” Pitakone katresnan. “Temtunipun lahh” Jawaban kabeh padha. “Cheryl, sing lempitan, Keisya, sampeyan nglereni, Angel, sampeyan gluing, Minmie, sing ukuran lan aku bakal tidy munggah, menehi jeneng klompok lan bagun iku, oke?” Ing proposal saka katresnan. Kabeh sarujuk lan miwiti nggarap. Nanging nalika wong padha tresna malah isih, mangan cemilan, lan ora teka bisa. “Iku sandi guess, piyambakipun badhe tumindak kaya raja lan kita minangka Babu” Keisya delok kanggo aku, pegel.

“Aduhh, ya hard kanggo ngukur lan nggawe iku, nanging ana njupuk iku gampang!” Sindir Minmie kanggo Love. “Sapa kowe tegese?” Pitakone Angel, curious. “Ayo, supaya wong weruh iku!” Says Keisya, pegel. Malah nalika wong apa, “Hoaammm, apa wis rampung?” Takon katresnan sleepily. “Halah, wis kurban. Thank mengkono mesthi, mung amarga sampeyan inang, tinimbang njupuk iku cemilan gampang, turu, glethakaken-santaian! “Delok Keisya banget upset.
“Ya, ya ya, ngomong nalika iku liwat ya!” Said katresnan tanpa kroso tersundir / sirno.
“Peduli, uga kita pindhah piyambak!” Ngomong Minmie rada pegel.
Banjur padha terus karya sing. “Huaaa, pungkasanipun liwat, aku banget kesel!” Said Cheryl. “Heh katresnan, wis rampung tuh, saiki ornamental!” Said Keisya. “Aihhh, apa ora kowé wrote kabeh ornamental ing?” Says katresnan karo keset. “Oke nggoleki, aku bakal nindakake iku, nanging yen sampeyan ora bisa Skor, ora nyalahke kita ya!” Said Minmie rada pegel. Akhire Minmie sing dekorasi tangi warata.

Sawise sawetara menit lan banjur “Rampung !!” Minmie ngandika, bungah. “Iku wis rampung iku?, Hayo ngarep, tangi warata Minmie nyimpen sampeyan wrote sing!” Said Angel. “Ya Wis, ana anjog-kowe saka house, aku ngatuk ya” ngandika katresnan matak metu. “Tanpa sampeyan kita bakal pindhah piyambak expelled tho, huhh, supaya kanca-kanca, kita pindhah saka kene!” Says Keisya karo emosi. Padha lunga saka omah katresnan lan bali menyang omah-omahé dhéwé-dhéwé. “Huhh, karya grup iki tedious, yen mung aku ora klompok karo katresnan, bakal wis becik, sudahlahh, aku turu piyambak, supaya ora oversleep sesuk!” Said Minmie a emosi sethitik.

Dhewe awit tabuh 06.00 Dina sabanjuré ing sekolah.
Anak prawan ing chatting, uga minangka Minmie, Cherryl, Angel, Keisya. Padha gossip bab katresnan, amarga katresnan wis ora teka kanggo sekolah.
“Girls, ora ngerti tho, wingi dina Aku sengit paling, yen mung kita ora klompok karo katresnan!” Ngandika Keisya, tetep marang mripat bulging.
Yup, kabèh sepakat kanggo Keisya. “Eh, eh, katresnan rawuh, stt SHH ora pirembagan bab wong, kita ngganti topik mung yuk!” Says Cheryl padha kaget weruh rawuh saka katresnan.
Ora suwé sakwisé katresnan isa lonceng iki nyuworo.

“Anak, klumpukne tugas wingi marang ibune!” Says Bu. Fasya. Sawise kabeh klumpukne, dumadakan “BUUU !!!” Says Minmie karo outspoken, nyekeli tangan lan mata tetep ing katresnan kang. “Ya, apa Minmie?” Pitakone ibu. Fasya curious. “Mangga ibu, supaya wektu wingi, aku, cheryl, Keisya, Angel kabeh chores, lan nalika kita nindakake, katresnan ana bisu, mangan cemilan, turu, lan glethakaken-santaian, nalika kita nindakaken effortlessly, sawisé mung ngomong “GOOD!” Very mumetake iku ora? “Temenan Mimnie glancing katresnan, hmm, Akibate katresnan ora njaluk Nilai saka bu tembung. Fasya, katresnan malah words evasive BU. Fasya “Ta, nanging Buu, kowe apa iku ing ngarep! Loh kok aku ora bisa Value? “Katresnan Sering karo mripat kang katon nglirik Minmie. “Ya, amarga sampeyan lagi ora digunakake, nalika wong sing nyambut, uga, sampeyan pengin supaya bisa kanggo Value mangsa tanpa nyoba?” Temenan BU. Emosi Fasya katon, “Mangan, yen sampeyan pengin dadi soko ngirim nyoba kawitan!” Ngandika keisya.
Huuuu, kabeh anak ing katresnan kelas nyinder!, Katresnan ngaso lan nyoba kanggo terus bali Wirang kang. “Ya, aku nyuwun pangapunten, lan tho aku ora ngerti yen bakal duwe ora Nilai, wektu sabanjure aku janji dehh, Aku ora arep kanggo menang ing kang!” Wangsulane katresnan karo limp lan mukannya flushed.

tags:contoh cengkorongan cerkak, cengkorongan cerkak, cengkorongan cerkak bahasa jawa, geguritan tentang liburan ing telaga sarangan, cengkorongan cerkak basa jawa, kudu kenthu
Contoh Cerkak Bahasa Jawa Berjudul Belajar kelompok | Admin | 4.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You must be logged in to post a comment.