Contoh Karangan Cerita Liburan Pakai Bahasa Sunda

Halow semua, apa anda sedang cari informasi tentang Contoh Karangan Cerita Liburan Pakai Bahasa Sunda? kalau iya, Ini dia saya ada contoh cerita pendek liburan ke solo dalam bahasa sunda, mohon maaf kalau bahasa sundanya agak ancur yah, karena bukan urang sunda asli…

Baca saja yah Contoh Karangan Cerita Liburan Pakai Bahasa Sunda ini

Semoga mengerti….

contoh cerita liburan dalam bahasa sunda

Pakansi ka Solo

Hello, ngaran mah Fanny. Kuring cicing di Jakarta. Aku hiji ngan anak, jeung mah geus bulu Curly beurat atawa disebut oge “Kribo”. Bapa jeung ka indung mah ceuk nu ieu anugerah. Komo, taya sahijieun mah rambut kulawarga jiga kuring. “Kuring dipaké ka sunda Ahmad Albar. Meureun éta naha Anjeun bulu kawas éta. “, Nyebutkeun Pa. I, kelas 6 jeung umur mah 11.

Yey! Dinten ieu rapot dimeunangkeun! Aku masih jawara hiji kelas saperti 5. kuring rek ngaku nu papa jangji mama. Mama, papa, papa mama jangji inget eta lamun kuring ngaraos masih juara 1?”, Kuring nanya. Geez Fanny, geus geus telepon a, laptop geus boga, kawas naon nu sejenna?” Ditanya Ibu. “Hmm atuh .. hoyong pakansi ka Korea“. Mama jeung papa anu ku manéh unggal séjénna. “Naha anjeun serius?”, Tanya papa. Puguh. Teuing, Fanny.”, Ceuk mama. “Tapi naha?”, Kuring nanya angrily. “Éta téh kaluar ti pikiran urang, Fanny.” Jawab Pa. “Tapi papa jangji jeung mama geus bade kahayang turutin.”, Pamadegan Fanny. Sanggeus kabéh, papa jeung mama teu boga duit.” Kuring ngan lowered sirah mah.

Sanggeus kabéh, papa bakal mawa anjeun ka hiji tempat leuwih alus. Anjeun lila pikeun meunangkeun aya. “, Nyebutkeun papa deui. “Ka mana?”, Kuring nanya. Akang Solo.” Jawab Pa. “Naon Ieu aya? Pikeun Solo? Tempat nini cicing dong! “, Ceuk kuring ngajempolan. Sumuhun. Émang kunaon? Anjeun teu luput nini? “, Tanya mama. “Muhun sono ka naraka …”, kuring ngawaler. “Isukan urang ninggalkeun jam dalapan isuk-isuk.”, Ceuk Pa. “Naha mama papa teu nyebutkeun ti mimiti baé? Nu walonan ti mimiti, kuring bisa mupus nepi hal mah ti lila kaliwat. “, Ceuk kuring. Ayeuna, Anjeun ngabersihan nepi hal Anjeun.Ceuk Ibu pikeun ngarobah subjek. Abdi teu bisa ngalakukeun nanaon. Kuring ngan ukur bisa nuturkeun naon mama jeung papa.

Naha anjeun terang? Kami kuciwa. Hate Solo sabab loba nu teased kuring ngeunaan rambut. Kuring ogé teu kawas di Solo. Enya tapi kumaha bisa urang pigawé. Lamun kuring ngajawab, saterusna mah nyebutkeun ngahina. Jadi kuring kudu nuturkeun naon anu maranehna nyebutkeun.

Poé salajengna nu perjalanan, kuring dahar cookies jeung maca komik “Naruto”. Oh enya, I love Naruto nyaho. Tapi sanggeus lila mah ngaraos bosen teuing. Jadi atuh ulin iPad papa urang. Ujug-ujug mobil mah dieureunkeun. “Naha eureun?“, Kuring nanya. Simkuring geus nepi di Solo.”, Ceuk Pa. Geulis gancang enya “, ceuk kuring. “Muhun éta sabab kungsi riweuh sorangan maca Naruto.“, Ceuk mama.

“Tapi, naha tempat kawas ieu? More éndah ti nu tadi di dieu? “, Kuring nanya. “Oh, enya. Pa poho ngabejaan ka Anjeun. Ayeuna, nini pindah imah. Imah nya deukeut ieu taman. Ieu grandma kebon. “Jawab Pa. Ujug-ujug, loba jalma nu dikumpulkeun di sabudeureun urang. Loba salam papa jeung mama. Sababaraha urang dipapag kuring bener. Hahaha … waktu panjang no tempo adi Kribo.”, Ceuk barudak aya. Beuki sorangan padet!”, Maranéhanana ngomong, giggling. Mah teu dipaliré deui. Kuring indit ka jero imah nini urang.

“Muhun, incu awewe nini geus datang …”, wilujeng sumping nini. Enya, Grandma.”, Kuring ngawaler. Fanny!”, Exclaimed Liwat jeung Siti. Liwat! Siti! “, Kuring ngawaler. Urang oge dirangkul. Liwat jeung Siti nyaéta misan mah. Liwat Hindu, jeung Muslim Siti. “Ieu teh geus lila jadi we papanggih.”, Ceuk Liwat. “Kami jalan yuk!”, Ngajak Siti. Urang oge ngagunakeun jalan sapedah.

“Oh, enya. Urang swam dina yuk walungan! “, Exclaimed Liwat. Ayuk, kuring rék ngarobah kana pikeun ayeuna.“, Ceuk kuring. “Naha?”, Tanya Siti. “Ya hoyong maké swimsuit hiji ieu.”, Kuring ngawaler. “Muhun, Fanny ieu gede! Maké jas mandi anjeun! “Cenah Siti. Enya, lamun di dayeuh geus ngagem swimsuit a.“, Ceuk kuring. Maranéhanana hirup di Solo bagian ti desa. Jadi sipatna teu jadi pinter salaku kota.

Urang indit ka handap pikeun walungan. Abdi bogoh ka ngojay. Urang maen jadi loba cai. Walungan ieu beresih. Anjeun happy pikeun muterkeunana cai di sisi walungan. Kayak kungsi ulin di sisi walungan wungkul. , Ceuk Liwat. “Ieu kungsi.”, Kuring ngawaler. “Hehehehe? Periode di kota teu aya walungan? “, Ceuk Siti. “Aya, tapi teu beresih.“, Ceuk kuring.

Urang oge ngarasakeun Solo éndah ieu. Ulah ngarasa mah kudu balik deui ka Jakarta. Kuring sedih. Kuring nanya papa nu Liwat jeung Siti dibikeun telepon. Pa ogé meuli. Kami bagja pisan sabab lamun boga telepon sélulér, kuring bisa komunikasi sareng maranehna.

Ulah ngarasa urang tadi 2 minggu di Solo. Urang kudu balik. Bakal jadi pangalaman keur kuring pikaresepeun. Sanggup Solo! Tungguan kuring di libur saterusna!

Gimana sodara2 semua? apa anda mengerti apa inti dari Contoh Karangan Cerita Liburan Pakai Bahasa Sunda diatas? maaf kalau nggak mengerti yah, klo anda orang sunda asli, mungkin bisa info ke kita bagian mana yang harus dibenerin. thanks.

tags:contoh karangan bahasa sunda smp, karangan eksposisi bahasa sunda nyieun combro, karangan eksposisi bahasa sunda tentang alam, karangan eksposisi bahasa sunda tentang lingkungan, carpon bahasa sunda singkat dan unsur intrinsiknya, carpon sunda singkat dan unsur intrinsiknya
Contoh Karangan Cerita Liburan Pakai Bahasa Sunda | Admin | 4.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You must be logged in to post a comment.